Европа за първи път надхвърли прага от 100 000 новозаразени с

...
Европа за първи път надхвърли прага от 100 000 новозаразени с
Коментари Харесай

Европа - над 100 000 заразени за 24 часа

Европа за първи път надвиши прага от 100 000 новозаразени с ковид (COVID-19), регистрирани през последното денонощие, откакто в страни като Русия и Англия броят на новозаразените не престава да се усилва през последните пет дни, осведоми Ройтерс.

Новозаразените в цяла Европа бележат непрестанен растеж през последната седмица, даже откакто новите инфекции в най-засегнатите страни като Индия и Бразилия демонстрират признаци на закъснение.

Епицентърът на болестта в европейския район се е преместил във Англия, Русия, Испания и Франция, които са записали минимум над 10 000 инфектирани във всеки от последните три дни.

Русия заяви през днешния ден най-големия си брой инфектирани за денонощие от началото на епидемията, като предходния връх беше през май, което накара управляващите в Москва да обмислят затваряне на питейни заведения и нощни клубове.

Англия записва над 17 000 инфектирани в четвъртък, като министърът на опазването на здравето на страната Мат Ханкок предизвести, че Обединеното кралство е в " рисков миг ".

Във Англия се записва двойно повишаване на инфектираните, както и тревожен % на смъртност от 7%, който е сред най-високите в света. Повече от шестима от всеки 10 000 души са умряли от COVID-19 в страната.

Коефициентът на смъртност в страната е в ослепителен контрастност със Съединени американски щати, където той е 2,8%, макар че Съединени американски щати са записали повече от четири пъти повече сбор умряли спрямо Англия.

Италия записва 5 372 инфектирани през днешния ден за първи път от 24 март, когато страната беше в пика на болестта. Новозаразените в страната непрестанно нарастват от три месеца.

Страната е на второ място по брой жертви на континента, като 36 111 са умряли от началото на епидемията през февруари.

Правителството на Испания през днешния ден наложи частична обсада на Мадрид. С 850 инфектирани с COVID-19 на 100 000 души, областта Мадрид има най-високия коефициент на заразяване в Европа.

В Западна Европа Франция записва рекордните 20 339 инфектирани за последното денонощие, като лечебните заведения минават в спешен режим, а най-големите градове в страната затварят заведения, с цел да лимитират по-нататъшното разпространяване на вируса.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР